Connect with us

Football Culture

Football (soccer) quiz: Top 50 trivia (questions) and answers

Published

on

It could be you want to put together a European Soccer quiz with your friends, crew or family members at home, pub or anywhere, interesting football has sourced for the best trivia with answers.

 

European Soccer is currently the biggest across the world and their quiz related to these clubs are worth knowing.

 

Some of the best European Soccer quiz circle around the English Premier League, La Liga, Bundesliga and ultimate of all, the Champions League.

 

Are you ready for the football quiz, want to know the soccer trivia, questions and answers today? Look no further as we’ve got you covered with the most important ones that are worth knowing.

 

European Soccer quiz: trivia, questions and answers in a nutshell

 

  • Premier League soccer quiz
  • Champions League soccer quiz
  • European Championship
  • La Liga
  • Cristiano Ronaldo vs Lionel Messi
  • German Bundesliga soccer quiz
  • Italian Serie A
  • Belgian First Division A
  • Portuguese Primeira Liga
  • Dutch Eredivisie
  • UEFA Conference League
  • UEFA Europa League
  • UEFA Champions League

 

English Premier League Soccer quiz

 

1. Question: Why premier league is so popular

Answer: marketing and management (Media and more money for clubs increased competition as players sign big players).


2. Question: Who’s won the most premier leagues

Answer: Man United have won record 20 league titles


3. Question: Whose idea was the premier league

Answer: On 20 February 1992, Football League First Division teams left to form the Premier League for more power, financial strength, etc.


 

4. Question: Are premier league pitches real grass

Answer: Most Premier League pitches are a mixture of natural grass and artificial fibres.


 

5. Can premier league players change squad numbers

Answer: Premier League players can only submit their squad numbers at the start of the season, but players can still swap numbers e.g Cristiano Ronaldo and Edinson Cavani at Man United.

 


6. Question: Who’s the Premier League player who scored the fastest hat-trick?

Answer: Sadio Mane (from Senegal) is the fastest player to net a hat-trick (2 minutes 56 seconds for Southampton vs Aston Villa in 2015).

 


7. Question: Who is the Premier League all time top scorer in history?

Answer: Top goalscorer of the EPL is Alan Shearer (260 goals).

 


8. Question: When did the Premier League start? When was the inaugural season?

Answer: The EPL began in 1992-93.

 


9. Question: How many teams played the Premier League inaugural season?

Answer: Twenty-two teams competed in the league

 


10. Question: Who scored the fastest Premier League goal?

Answer: Shane Long scored the fastest goal in history (for Southampton vs Watford in 2018-19).

 


11. Question: Which team won the Premier League inaugural season? Which team won the first Premier League title?

Answer: Manchester United


 

12. Which Premier League player scored the most goals in a season?

Answer: Andy Cole (for Newcastle United with 34 goals in 1993–94) and Alan Shearer (for Blackburn Rovers with 34 goals in 1994–95).

 


13. Question: Which goalkeeper in the Premier League has the cleanest sheets?

Answer: Petr Cech (for Chelsea).


 

Champions League Soccer quiz

 

1. Question: Who is the highest winner of the Champions League?

Answer: Real Madrid from Spain are the most successful with 13 titles (including the Europeans Cup).


 

2. Question: Which team has won the Champions League in consecutive seasons?

Answer: Real Madrid won it five times in a row (European Cup era) and three consecutive seasons in the modern UEFA Champions League era.


 

3. Question: Has anyone won the Champions League with 3 teams?

Answer: Clarence Seedorf has won the Champions League with a record three different clubs: Ajax (Netherlands), Real Madrid (Spain) and AC Milan (Italy).


 

4. Question: Which Premier League team has the most Champions League, winners?

Answer: Liverpool (6)


 

5. Question: Who is the Champions League most successful manager?

Answer: Bob Paisley, Carlo Ancelotti,
Zinedine Zidane.


 

6. Question: What is the biggest ever Champions League win?

Answer: On 13th June 1943, Real Madrid 11-1 Barcelona.


 

7. Question: Most goals in Champions League in one season

Answer: Cristiano Ronaldo scored 17 goals playing for Real Madrid during the 2013-14 season


 

8. Question: Managers that have won the Champions League with different clubs

Answer: Ernst Happel, Ottmar Hitzfeld, José Mourinho, Jupp Heynckes, Carlo Ancelotti.


 

9. Question: First player to reach 100 appearances in the Champions League

Answer: On 22 February 2006, Raúl became the first player to achieve 100 Champions League appearances with Real Madrid.


 

10. Question: Who is Champions League all time top scorer?

Answer: Cristiano Ronaldo


 

11. Question: Who scored the first Champions League hat-trick?

Answer: Juul Ellerman (PSV Eindhoven) scored the first Hattiesburg of the Champions League era although Péter Palotás (MTK Hungária) was the first to record it during the European Cup era.


 

12. Question: Who is Champions League all time assists provider

Answer: Cristiano Ronaldo


 

13. Question: Which goalkeeping has the cleanest sheets in the Champions League

Answer: Iker Casillas holds the record for most clean sheets in the competition ( 57 clean sheets for Real Madrid and FC Porto).


 

Cristiano Ronaldo vs Lionel Messi trivia, questions and answers

 

1. Question: Which Portuguese club Cristiano Ronaldo played for before switching to Man United?

Answer: He played for Sporting Lisbon.


 

2. Questions: Where did Lionel Messi begin his career?

Answer: Newell’s Old Boys of Argentina


 

3. Question: When did Lionel Messi win Copa America?

Answer: Messi won his first Copa America in 2021.


4. Question: How many international trophies have Cristiano Ronaldo won with the Portuguese national team

Answer: Two, (European Championship, UEFA Nations League).


 

5. Question How many Ballon d’Or awards has Lionel Messi won?

Answers: Lionel Messi has won a record six Ballon d’Or awards.


 

6. Question: Where was Cristiano Ronaldo born?

Answer: Funchal, Madeira, Portugal.


 

7. Question: What is Cristiano Ronaldo famously known for?

Answer: Iconic No. 7 wherever he goes except Sporting Lisbon, Goal celebrating style, long-range free-kick scoring abilities, consistent goal scoring.


 

8. Question: Which squad number Lionel Messi wears at Paris Saint-Germain

Answer: Lionel Messi wears No. 30 at PSG.


 

9. Question: How many trophies Cristiano Ronaldo won at Real Madrid?

Answer: Fifteen trophies including La Liga, Copa del Rey, Spanish Super Cup, UEFA Super Cup, Champions League, FIFA Club World.


 

10. Question: How many trophies Lionel Messi won at FC Barcelona?

Answer: Thirty-Five trophies including La Liga, Copa del Rey, Spanish Super Cup, UEFA Champions League, UEFA Super Cup, FIFA Club World Cup.

 


 

European Football Championship Trivia

 

1. Question: Who is the current European champion?

Answer: Italy – 2021 winners (2nd title).


 

2. Question: Which country has won more Euros

Answer: Germany and Spain (3)

 


3. Which country has won the European Championship consecutively?

Answer: Spain (in (2008 and 2012).

 


4. Question: Who is the youngest player to play a European Championship match

Answer: Kacper Kozłowski (Poland).

 


5. Question: Who scored the fastest hat-trick in the European Championship?

Answer: Michel Platini (for France, 18 minutes in Yugoslavia, 1984).


 

6. Question: European Championship Fastest goal

Answer: Dmitri Kirichenko (for Russia, 67 seconds in Greece 2004).


 

7. European Championship biggest victory

Answer:

France 5–0 Belgium, 1984
Denmark 5–0 Yugoslavia, 1984
Netherlands 6–1 FR Yugoslavia, 2000
Sweden 5–0 Bulgaria, 2004
Spain 5–0 Slovakia, 2020.


 

8. Question: Which goalkeeper has the cleanest sheets in the European Championship

Answer: Iker Casillas has the cleanest sheets in the Euros (for Spain in, 2004–2012 with 9).


 

9. Question: How many European Competitions has Cristiano Ronaldo won?

Answer: Two, European Championship and UEFA Nations League.


 

10. Question: When was the inaugural season of the Europe Championship?

Answer: 1960 European Championship was the first edition.


 

11. Question: How often is the European Championship held? How many years do the Euros take place?

Answer: Every Four years.


 

German Bundesliga soccer quiz

 

1. Question: How many teams are in the German Bundesliga?

Answer: 18 teams


 

2. Question: Why are Bundesliga 18 teams?

Answer: Hertha Berlin demotion, to reduce fixture congested and to accommodate winter break.


 

3. Question: What does Bundesliga mean in English?

Answer: Federal League. It also means German League.


 

4. How many times has Bayern won the Bundesliga in a row?

Answer: Nine times (from 2012–13 until 2020–21).


 

5. How many games does each team play in the Bundesliga?

Answer: 34 matches. During the season in the Bundesliga, all 18 teams would play a total of 34 matches each on a home and once away basis.


 

6. Who has won Bundesliga the most?

Answer: 31. Bayern Munich has won a record 31 Bundesliga titles.


 

7. Question: Why do German clubs have numbers?

Answer: Meaning they’re the first club that was founded in the city or region in Germany. Clubs like 1. FC Köln.


 

8. Who is Bundesliga all time top scorer in history?

Answer: Gerd Müller with 365 goals for Bayern Munich.


 

9. Which player scored the most goals in a single Bundesliga season?

Answer: Robert Lewandowski with 41 in 2020/21.


 

10. Question: Which player scored the fastest goal in the Bundesliga?

Answer: Karim Bellarabi (for Bayer Leverkusen vs. Dortmund in August 2014) and Kevin Volland (for Hoffenheim vs. Bayern in August 2015) after just 9 seconds.


 

11. Who is the youngest goalscorer of the Bundesliga?

Answer: Youssoufa Moukoko at 16 years and 28 days scored in Dortmund’s 2-1 loss away at Union Berlin in December 2020.


 

12. Player with Most appearances in the Bundesliga?

Answer: Karl-Heinz ‘Charly’ Körbel (for Eintracht Frankfurt made a total of 602 Bundesliga appearances.


 

13. Which team had the Largest victory in the Bundesliga?

Answer: Borussia Mönchengladbach outclassed Borussia Dortmund 12-0 during the 1977/78 season.


 

14. Which teams had the longest winning run in the Bundesliga?

Answer: Bayern Munich – The Bavarians won 19 consecutive games between Matchday 9 and 27 of the 2013/14 campaign.


 

15. Which goalkeeper had the cleanest sheets in a single season in the Bundesliga?

Answer: Manuel Neuer (for Bayern Munich, keeping 21 clean sheets in 34 appearances for Bayern in 2015/16.


 

Italian Serie A European Soccer quiz

 

1. How many teams are in Series A?

Answer: 20 teams.


 

2. How many games are in Italy Serie A?

Italian Serie A teams play 38 games each team plays each of the other teams twice; once at home and once away.


 

3. Who is the player with the most appearances in the Italian Serie A?

Answer: Gianluigi Buffon (with 657 appearances for Juventus and Parma.


 

4. Who is the Italian Serie A all time top scorer?

Answer: Silvio Piola (Scored 274 goals for Pro Vercelli, Lazio, Juventus, Novara).


 

5. Who has won the most Série A titles?

Answer: Juventus


 

6. Which team has won the Série A title in consecutive seasons than any other side?

Answer: Juventus, 9 titles (2011–12 season to 2019–20 season).


7. Série A team with the most consecutive wins in a single season?

Inter Milan.

 

8. Série A team with the most wins in a season?

Juventus with 33 in 2013–14 (38 matches).

 


9. Which Série A team signed Cristiano Ronaldo?

Answer: Juventus.

10. Who is the oldest player in the Série A?

Answer: Gianluigi Buffon.

 

UEFA Europa League soccer quiz

 

1. What is the difference between UEFA Champions League and Europa?

Answer: Champions League is top tier and Europa League is Dec tier football competition.


 

2. What happens if the Europa League winner is in the top 4?

Answer: No team would be allowed to take their position.


 

3. Which team has won the most Europa League title?

Sevilla with 6 titles.

4. Who’s is the most successful manager in the history of the Europa League?

Answer: Unai Emery with 4 titles.


Spanish soccer quiz

 

1. Which Spanish player has won the most La Liga titles?

Answer: Real Madrid with 34 titles.


 

2. Who is the best team in Laliga 2021

Answer: Atlético Madrid. The club emerges as Champions of the Spanish league following impressive performance as well as a consistent scoring form that top their top of the standing.


 

3. Who has more titles Barca or Madrid?

Answer: Madrid has more titles than Barcelona having won record 34 league titles.


4. Which team recorded the most wins in a season?

Real Madrid (in 2011–12) and Barcelona ( in 2012–13). Both teams had 32 wins in a season.

 

5. Who is the La Liga player with the most appearances in history?

Answer: Andoni Zubizarreta with 622.


 

6. Which La Liga player has the most career league appearances at one club?

 

Answer: Raúl 550, (for Real Madrid).


 

7. Who is La Liga all time top scorer in history?

Answer: Lionel Messi with 474


 

8. Who is La Liga all time assist provider? Answer: Lionel Messi with 192 assists.


 

9. Which La Liga player scored the most goals in a season?

Answer: Lionel Messi with 50 goals in (2011–12).


 

10. Which player had the Fastest hat-trick in La Liga?

 

Answer: Bebeto with fastest after 4 minutes and 43 seconds, (for Deportivo La Coruña v. Albacete in 1995).


 

11. La Liga goalkeeper with most clean sheets?

Answer: Andoni Zubizarreta with 233, (66 for Athletic Bilbao, 123 for Barcelona and 44 for Valencia, 1981–1998).


 

France soccer quiz

 

1. Who is the biggest football club in France? Paris Saint-Germain.


 

2. Why is Lille LOSC?

Answer: Lille Olympique Sporting Club (LOSC) was born as a merger of two clubs (Olympique Lillois and Sporting Club Fivois) in 1944.


3. Who is PSG all time top scorer? Edinson Cavani with 200 goals.

 


4. Who has won league 1 the most?

Answer: AS Saint-Étienne with 10 titles.


5. How many Ligue 1 titles has Paris Saint-Germain won?

Answer: Nine titles.

 

Dutch Eredivisie Soccer quiz

 

1. Where is Eredivisie?

Answer: Netherlands


2. How many games are in the Eredivisie season?

Answers: 34 games.


3. What country is Ajax from?

Answer: The Netherlands.


 

4. Why do Ajax have 3 stars on their shirt?

Answer: Ajax Amsterdam has won the dutch league more than 30 times. Besides, it is one of the biggest sides in European football competitions.

The club has the right to wear the three-star.


Portuguese Primeira Liga quiz

 

1. What League is Benfica in?

Answer: Portuguese Primeira Liga


 

2. Which country is Primeira Liga?

Answer: Portugal


 

3. How many teams qualify for the Champions League in Portugal?

Answer: 2+


4. Who is the most successful club in Portugal?

Answer: SL Benfica


 

5. Which league is Porto?

Answer: Portuguese Primeira Liga


 

6. Who is Benfica biggest rival?

Answer: L. Benfica, Sporting CP, FC Porto.


 

7. What is the oldest football club in Portugal?

Answer: Académica de Coimbra (founded in 1873).


8. Which player has the most appearances in the Portuguese league?

Answer: Manuel Fernandes (486)


 

9. Who’s Portuguese Primeira Liga all time leading goalscorer?

Answer: Fernando Peyroteo (332)


 

10. Which team won the Portuguese league without a single defeat in a season?

Answer: SL Benfica (1972–73, with 28 wins and 2 draws).

 


11. Which did win the Portuguese league without a defeat in a single for two consecutive seasons?

Answer: SL Benfica (1972–73 and 1977–78).

 

Belgian First Division quiz

 

1. Club Brugge which league?

Answer: Belgium First Division A


2. Where is Genk FC from?

Answer: Belgium.


3. In which country is Anderlecht FC?

Answer: Belgium


 

4. Which team is the most successful in Belgium?

Answer: RSC Anderlecht

 


General European Soccer quiz

 

1. Which club did josé Mourinho win his first Champions League trophy as a manager?

Answer: FC Porto


 

2. When did Arsenal had the invisible?

 

Answer: 2003-04 Premier League. (unbeaten in 38 league matches, won 26 games and drew 12.)


 

3. Who scored the fastest 100 Premier League goals?

Answer: Alan Shearer


 

4. What is the longest unbeaten away run in Premier League?

Answer: Manchester United (28 matches in a row)


 

5. Has anyone won the Premier League 3 times in a row?

Answer: Manchester United (1999 – 2001, 2007 – 2009 including 4 times in a row once 2011 – 2014).


6. Who has won the most Premier League titles in history?

Answer: Manchester United (20)


 

7. Who has won the most FA Cups?

Answer: Arsenal (14)


8. Who is the biggest football club in England?

Answer: Manchester United

 


9. What is Sergio’s position?

Forward


10. Is Pep Guardiola a coach or manager?

Answer: Manager




1. What league is Liverpool in?

Answer: Premier League

 

2. Which Scottish team played in the FA Cup?

Answer: Heart of Midlothian, Partick Thistle, Queen’s Park, Rangers


 

3. What’s the older Scottish Cup or FA Cup?

Answer: The FA Cup is the oldest tournament.

 

4. Which is the only non-English team to win the FA Cup?

Answer: Cardiff City in 1927


5. Who has won more trophies Celtic or Rangers?

Answer: Rangers (with 116)


 

6. How many times did Real Madrid won Copa del Rey?

Answer: 19 titles


7. Who won most in El Clasico?

Answer: 98

8. Who’s El Clásico all time top scorer?

Answer: Lionel Messi (with 26)


 

9. Is it true Barca beat Real Madrid by 15 1 in 1926?

 

Answer: No! 1926, FC Barcelona defeated Real Madrid 8-1 on aggregate in the Copa del Rey Quarterfinals.

 

10. What is the new European Conference League?

Answer: Europe’s third-tier competition behind Europa League and Champions League.


11. What is the most prestigious football cup?

Answer: UEFA Champions League

 

12. Who has won the Super Cup the most?

Answer: AC Milan and Barcelona


 

13. What does DFB-Pokal mean?

Answer: German Football Association

 

14. Who has won the Champions League 3 times?

Answer: Real Madrid


 

15. What is the meaning of UEFA?

Answer: Union of European Football Association

16. What is football called in Germany?

Answer: Fußball


 

15. Which English football club is the oldest?

Answer: Sheffield FC (founded in 1857).

 

16. What is the oldest football league in the world?

Answer: The English Football League (EFL), founded in 1888.


17. What are the 5 big leagues in Europe?

Answer: Premier League, Bundesliga, La Liga, Série A, Ligue 1

 

18. What is the richest soccer league?

Answer: Premier League


 

About the European soccer leagues

 

Premier League – Premier League is the top-flight professional soccer league in England contested by 20 teams.

 

It is regarded as the best soccer league in the world. The top teams in the league include Man United, Chelsea, Liverpool, etc.

 

UEFA Champions League – The Champions League or UCL is Europe’s premier soccer competition organized by UEFA for member nations.

 

UEFA Football Championship – The European Championship is the national team cup Competition played by member nations.

 

Spanish La Liga – La Liga is Spain’s top-flight professional soccer league contested by 20 teams. Top teams in the division include Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Sevilla, Valencia, etc.

 

Italy Série A – Série A is Italy’s top-flight professional soccer league contested by 20 teams. Top teams in the division include Juventus, Inter Milan, AC Milan, Napoli, AS Roma, etc.

 

Conclusion

Articles outline the best European Soccer quiz, trivia questions and answers for every European soccer lover and follower.

I'm a sports enthusiast, love writing about football. I have been writing about top teams in Europe, the Premier League and La Liga.

Discover the best betting sites and bonuses at bookiesbonuses.com

LATEST ARTICLES

Julian Nagelsmann Julian Nagelsmann
Transfers12 hours ago

Bayern Munich new coach: will Julian Nagelsmann to the club 

Not all is going down well at the Allianz Arena even as Bayern Munich lost the German bundesliga title to...

Premier League Premier League
Transfers6 days ago

Juventus and Napoli joins race for Lewis Ferguson who is worth €24.00m

Juventus and former Serie A Champions Napoli are already setting their sights on Lewis Ferguson according to Fichajes. The 24...

Euro 2024 Euro 2024
Interesting Stadiums1 week ago

Enhancing Your Euro 2024 Betting Experience: Tips for Indian Football Fans

Football enthusiasts from all over the globe are eagerly counting down the days till the long-awaited Euro 2024.   This...

Mauricio Pochettino Mauricio Pochettino
Transfers1 week ago

Chelsea keeping track of Copa del Rey winner Unai Simón

Chelsea, under the guidance of Mauricio Pochettino, is actively working towards strengthening their squad.   Now Fichajes are reporting that...

matchday matchday
Football TV Guide1 week ago

How to watch FC Porto vs Vitoria Guimaraes on TV and live stream

Sunday evening’s Liga Portugal fixture involving Guimaraes and FC Porto would be the last game of the match week, even...

matchday matchday
Football TV Guide2 weeks ago

Is Rotherham United vs Plymouth Argyle FC on TV?

After securing a big win over Millwall FC, Rotherham United will be on the run again this weekend as Plymouth...

Kobbie Mainoo Kobbie Mainoo
Transfers2 weeks ago

Man United desperate to hand Kobbie Mainoo a contract extension

Manchester United are already in contact with the representative of Kobbie Mainoo to hand a new contract or a long-term...

Andrea Cambiaso Andrea Cambiaso
Transfers2 weeks ago

The Diego Simeone’s wish for Atletico Madrid to sign Andrea Cambiaso

In Madrid, there is a strong interest in Andrea Cambiaso amid his impressive form at Juventus. Head coach of the...

el conmovedor recibimiento a boc el conmovedor recibimiento a boc
Football List2 weeks ago

Original 10 MLS teams: See their logos and first game in 1996

The MLS was established in 1994 to improve soccer in America.   Some original teams at the beginning of the...

Zinedine Zidane by Tasnim 02 Zinedine Zidane by Tasnim 02
Football List2 weeks ago

Best available football managers 2024 – coaches out of work

Dissatisfaction by club owners and fans often results in some of the best football managers staying out of work for...

Football List2 weeks ago

31-year-old Premier League players 2024 – who are they?

There are several 31-year-old players in the Premier League this season playing for their respective clubs. One of the most...

Marseille Vs PSG Marseille Vs PSG
Football News2 weeks ago

Where to watch Marseille vs PSG game on TV in the UK on Sunday March 31st, 2024

This fixture would be a tough one for Marseille as they face PSG on Sunday evening after suffering two consecutive...

FC Goa at the AFC Champions League FC Goa at the AFC Champions League
Football List3 weeks ago

Ranking the top 10 best football leagues in Asia 2024

Asia is one of the most attractive destinations for club football after Europe, South America and North America.   Leagues...

Son Heung min Son Heung min
Football List3 weeks ago

Current Asian players in the Premier League 23/2024

The Premier League has an abundance of footballers from different nationalities and continents. Asian players are not exempt from this...

Hwang Hee chan Hwang Hee chan
Football List3 weeks ago

Premier League teams table in alphabetical order 23/2024

The Premier League, popularly known as the EPL, is usually ranked alphabetically at the beginning of the league, which changes...

Premier League teams 3-letter abbreviations & short name 2023/2024 Premier League teams 3-letter abbreviations & short name 2023/2024
Football List3 weeks ago

Premier League teams 3-letter abbreviations & short name 23/2024

On our TV screens and across streaming devices, names of clubs are shortened to enable easier identification of clubs. Thus,...

matchday matchday
Football News3 weeks ago

Where can I watch Millwall vs West Bromwich Albion on TV?

How to watch the EFL Championship game between Millwall FC and West Bromwich Albion on TV and live stream in...

matchday matchday
Football News3 weeks ago

Is Bristol City vs Leicester City FC on TV? Channel list, where to watch online

The Robins will host Leicester City in one of the Championship games on Friday night. The international window closes, and...

matchday matchday
Football News3 weeks ago

Where to Cádiz vs Granada CF: TV channel UK, live stream

La Liga returns on Saturday evening with an exciting future between Cadiz and Granada. The two sides have struggled to...

matchday matchday
Football News3 weeks ago

Chelsea FC Women vs AFC Ajax Women: TV channel and where to watch online

After earning an easy 3-0 win in the Netherlands, Chelsea is 90 minutes away from securing the ticket to the...

Trending